5 tips voor jouw thuiswerkplek

Waarschijnlijk werk je nu alweer een tijdje thuis en het lijkt erop dat dit nog wel even zo blijft. Nooit eerder zo’n goed moment om het beste te maken van je werkplek! Of misschien heb je nog helemaal geen werkplek en zit je aan de keukentafel. Toch is een plek waar je je werk achter kan laten, alles bij de hand hebt en niet gestoord kan worden ideaal in deze tijd. Het mooie aan een thuiswerkplek is dat hij niet op een kantoor hoeft te lijken! Je kan er helemaal je eigen persoonlijke touch aan geven. Ik geef je tips over 5 elementen die belangrijk zijn voor jouw ideale werkruimte.  

tip 1 ruimte indelen

Denk na over de ruimte waar je je bureau of werktafel gaat plaatsen. Kies een rustige ruimte. Als het mogelijk is, is het aan te raden om een plek te kiezen tegen een lege wand aan en in de buurt van een raam. Denk bij het indelen ook na wat jij persoonlijk fijn vindt. Kijk je graag voor je uit? Dan is het een idee om je bureau dwars te zetten (linkerfoto ). Of toch liever weinig afleiding? Zet dan je bureau tegen de wand. 

een fijne werkplek

Het is praktisch om een dichte kast dicht bij het bureau te zetten zodat je snel en makkelijk bij je spullen kunt. Denk hierbij aan een dichte kast/opbergruimte. Het geeft veel meer rust als je je spullen achter dichte deurtjes doet in plaats van in een open kast.  Zo is de rommel uit het zicht!  

tip 2 verlichting

Wist je dat? Je een bepaalde hoeveelheid licht nodig hebt om te kunnen werken. Noodzakelijk bij lezen, typen en je omgeving bekijken. Bedenk dat je ‘s avonds je verlichting laag zet om tot rust te komen.  Dus overdag bij je werkplek heb je juist een grote hoeveelheid licht nodig om goed actief bezig te kunnen zijn.  

Ook moet de verlichting in balans zijn voor de rust. Diffuus licht (waar je niet in de lichtbron kijkt) werkt prettig aan je ogen. Investeer in een goede hanglamp en een bureaulamp.  

Een wandlamp bevestigen boven je bureau is ideaal om je bureaublad zo leeg mogelijk te houden. Bovendien geeft het ook een speels effect. Is je ruimte erg donker? Plafondspots zorgen voor een goede basisverlichting in een ruimte.  

wandlamp

tip 3 rust

Goed om te weten; ronde vormen in je werkplek zorgen voor een kalmerend effectNeem dit mee in je beslissing over een bureaustoel,  artworks en bijvoorbeeld de lampen.  Kies één stijl voor je ruimte. Hiermee bedoel ik dat je goed nadenkt over welke sfeer jij fijn vindt om in te werken. Hou je het licht? Kies je hierin voor natuurlijke materialen of kleuren? Al deze dingen hebben invloed op de rust van de ruimte. 

Zorg dat overbodige rommeltjes, mappen, elektriciteitsdraden uit het zicht zijn. Gebruik handige en leuke organizers. Tip; Kijk eens bij Sostrene Grene! 

tip 4 een goeie zit

Het is belangrijk dat je een comfortabele zit hebt als je een dag thuiswerkt. Investeer dus in een goede bureaustoel. Deze hoeven zeker niet saai en sfeerloos te zijn, er zijn een heleboel trendy bureaustoelen die je goed bij je interieur kunt laten passen.  

Wij hebben een aantal mooie op een rijtje gezet.

foto Hay

bureaustoel hay

Het is belangrijk dat je een comfortabele zit hebt als je een dag thuiswerkt. Investeer dus in een goede bureaustoel. Deze hoeven zeker niet saai en sfeerloos te zijn, er zijn een heleboel trendy bureaustoelen die je goed bij je interieur kunt laten passen.  

Wij hebben een aantal mooie op een rijtje gezet.

bureaustoelen werkplek

BUREAUSTOEL 1: Gubi Beetle stoel, ByGamFratesi / 2: 24designs bureaustoel dustin / 3: bureaustoel Zuiver Nikkie / 4: Muuto Visu wide bureaustoel / 5: Thonet S64 bureaustoel / 6: Beliani Selma bureaustoel / 7: Nolon Nout bureaustoel / 8: Woonliving Bureaustoel Puur Velvet Donker Groen 

tip 5 sfeer door kleur of behang

Omdat de werkplek in jouw huis is, kan je er natuurlijk helemaal je eigen persoonlijke touch aan geven! Een kleur of behang kunnen hierin erg bepalend zijn. Let wel op dat je bewust kiest op welke wanden je een kleur of behang aanbrengt. Ben je snel afgeleid of hou je van rust? Plaats het behang dan niet bij je bureau op de muur waar je op uitkijkt maar op een andere wand. Dan geeft het wel sfeer aan de ruimte maar komt het niet zo op je af als je aan het werk bent. Bij kleur zou je ook kunnen denken aan een lambrisering. Dit maakt de ruimte ruimtelijker. Ook hierbij kies een tint die bij jouw sfeer en stijl past en durf een kleuraccent te geven.

behang kleur

BEHANG 1: Zen 220320 / 2: Coral van Ferm living / 3: Belle Epoque 219120 van Christian Fischbacher / 4: Waterfront 300810 van Eijffinger / 5: Frosted sand van Vesthing paint / 6: Belle Epoque 219129 van Christian Fischbacher / 7: FARROW AND BALL Dead Salmon No.28 

Wist je dat planten ook een werk stimulerende sfeer geven? Ze fleuren je ruimte op, zuiveren de lucht en je kan je er beter door concentreren. Bonus! 

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.