bruin is het nieuwe zwart

Trendwatcher Lideweij Edelkoort voorspelde al twee jaar geleden dat bruin het nieuwe zwart wordt. In interieurs zijn bruintinten al veelvuldig terug te zien in materialen als hout, bamboe, rotan en het populaire webbing in kastfronten. Verder heb je prachtige verfkleuren voor je wanden van warme spicy bruinen naar hele zachte zandtinten. Deze voorliefde voor warme aardse kleuren is een weerspiegeling van onze behoeften om een veilige, rustige thuisomgeving te hebben. Thuis is in de afgelopen periode nog belangrijker geworden. Thuis is een plek waar wij tot rust komen en ons geborgen voelen.

Je ziet het in de materialen die worden gebruikt voor interieurs. Hout in de keukens, van licht blond hout tot donker walnoot tinten. Houten lamellen op de wanden als accent of als mobiele roomdividers. Maar ook het webbing is erg populair. Zelfs Ikea komt met een eigen Ikea hack op de IVAR kast met deuren van webbing materiaal.

 

hout materiaal interieur keuken
webbing als accent voor je interieur

trendkleur flexa

brave ground flexa mixen met groene accenten
brave ground flexa mixen met roze accenten

Niet voor niets is voor de trendkleur van Flexa voor 2021 een bruintint gekozen, genaamd Brave Ground. Een rustige, niet opvallende, modderkleur die mooi gemixt kan worden met andere tinten.
Je kan kiezen voor een monochroom interieur in eenzelfde tint of kleur (lees meer hierover). Maar misschien wil je een mooie bruintint mixen met een andere kleur als zachte roze of groene of blauwe tinten. 

Hoe pas je bruin als kleur toe in je interieur?

Hieronder laat ik drie voorbeelden zien hoe je bruin als kleur kan toepassen in je interieur.

Foto links; hier zie je een neutraal palet, met veel wit en zandtinten. De warmte van de bruintinten zit hier in de houten accenten in de kozijnen en de vloer. Voor een enkel meubelstuk is gekozen voor een warme terra kleurige bruintint en in de accessoires als plaids en kussens komt deze kleur terug. 

Op de foto in het midden is juist gekozen om de slaapkamer allover een warme bruintint te geven, inclusief plafond. Hiermee creëer je een totaal eigen sfeer en eenheid in een ruimte. 

Op de rechterfoto is gekozen voor bruin in materiaalkeuze. Donker bruin hout in de keuken en accessoires. In combinatie met zwart en grijs een mooi chic geheel. 

bruine accenten in je interieur
bruine tinten in de slaapkamer
bruin met zwarte accenten in de keuken

wooninspiratie

Wil je makkelijk op de hoogte blijven van de nieuwste woontrends, nieuwtjes en producten? Volg mij dan op Instagram. Daar neem ik je mee naar inspirerende winkels, beurzen en geef ik een kijkje achter de schermen van Villa Meliefste 

Scroll naar top

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.