het wow effect van kleur

Ik zou best wel wat meer kleur in mijn interieur willen maar ik weet niet hoe. Ik wil graag een wand in een mooie kleur maar waar? Ik wil rust in mijn woonkamer dan moeten de wanden toch wit blijven?

Een aantal uitspraken over de twijfels die ik vaak hoor hoe je kleur kan toepassen in je interieur. Wil jij ook meer kleur in je interieur maar weet je niet hoe of waar te beginnen? In deze blog leg ik drie manieren uit om kleur te gebruiken en wat het wow effect is voor jouw interieur!

kleur-effect-kleurinspiratie-wooninspiratie-blog-villa_meliefste
effect-kleur-kleurinspiratie-wooninspiratie-blog-villa_meliefste

kleur kan je interieur cosmetisch vergroten

Wil je cosmetisch wat veranderen aan je interieur dan kan een potje verf een goedkope manier zijn om je woonruimte optisch te veranderen. Vaak wordt een kleur in een opvallende kleur of in een trendkleur van nu gebruikt op een enkele muur.

Wil je echter eens wat anders proberen? Ga dan eens ‘het hoekje om’ met je roller of verfkwast. Verf niet alleen een wand achter je bed of bank in een andere kleur maar neem gelijk een stuk van de zijmuren ook mee. Hierdoor krijg je een heel ander effect. In het geval van de slaapkamer (linkerfoto) creëer je daarmee diepte en het gevoel alsof je een nis in de kamer hebt gemaakt. Op de rechterfoto lijkt het effect dat de gele wand breder lijkt dan dat hij in werkelijkheid is.

Dus heb je een smalle woonkamer? Maak dan eens gebruik van deze techniek en je hebt er gratis een aantal m2 bij.

kleur zorgt voor afbakening

Heb je thuis een open leefruimte waar veel verschillende functies gebeuren? Zet dan juist kleur in om te zorgen voor rust en afbakening van de verschillende functies. Zoals hier een hoekje inclusief de vloer is geverfd, zorgt dit voor afbakening in de woonkamer. Hier is gekozen voor een felle kleur je kan dit natuurlijk ook toepassen in een zachtere tint passend bij je stijl en woonsfeer. 

kleur-interieur-kleurinspiratie-wooninspiratie-blog-villa_meliefste
kleur in je interieur

Op deze foto zie je dat de verschillende ruimtes in elkaar overlopen. Maar doordat deze ruimte een hele andere kleur heeft dan de keuken zorgt dat optisch voor een afbakening en een andere sfeer. 

kleur zorgt voor rust

Aan het begin vertelde ik dat er vaak wordt gedacht dat alles wit verven zorgt voor rust. Of als je een kamer groter wil laten lijken dat je dan de muren wit moet houden. Dit hoeft niet. Het toepassen van kleur kan juist een ruimte optisch vergroten. Ik heb zelf eens een kleuradvies voor een gespreksruimte gegeven. De vloerbedekking was donker en moest blijven liggen. De ruimte was niet groot daarom waren de wanden wit gehouden. Het contrast tussen de witte muren en de donkere vloer was hiermee groot waardoor de vloer heel nadrukkelijk naar voren kwam en het beperkte vloeroppervlak benadrukte. We hebben toen gekozen voor een tint die beter aansloot bij de vloer, niet donker maar warm. Hierdoor werd het contrast minder groot. Door alle wanden in deze tint te verven werd er rust gecreëerd en leek de ruimte optisch juist groter. 

flexa-quite_clearing-kleur_in_je_interieur-woonblog-villa_meliefste

Deze foto van Flexa met de trendkleur quite clearing is vast bekend. Hier zie je dat de wanden, deur en kozijn en de wandkast in dezelfde tint is geverfd. Dit zorgt voor eenheid in je interieur en hier zie je ook dat de accessoires veel meer eruit springen. 

kleur-rust-interieur-interieurbeeld-interieurinspiratie-blog-villa_meliefste

Je kan natuurlijk ook voor een rustigere tint kiezen. Ik heb zelf voor setting plaster van Farrow and Ball gekozen. Deze kleur is licht, geeft warmte aan de woonkamer en de wandkast heb ik in dezelfde matte tint geverfd. Het geeft een mooie rustige basis aan mijn interieur.

kleur geeft een wow effect aan je interieur

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog er van overtuigd ben dat kleur een mooie toevoeging is aan je interieur! Weet je inmiddels waar je dat mooie kleurtje in je huis wil gaan gebruiken? Gewoon gaan doen! 

Je kan altijd nog wat kleuradvies inschakelen. Ik kom graag bij je langs voor een passend kleuradvies met het juiste effect voor jouw huis!

Een kleuradvies aan huis ligt rond de €395,- excl.BTW dan kom ik twee keer bij je langs. De eerste keer neem ik verschillende kleurstalen mee. Kijken we naar de sfeer en stijl van je huis. Bespreken we je wensen. Ik werk dit in een 2d plattegrond uit. Dan heb je een concreet voorstel welke kleuren waar te gebruiken (inclusief kleurnummers, merk en leverancier). Ben je zelf niet zo handig of heb je geen tijd? Het is ook mogelijk dat ik de uitvoering voor je uit handen neem.

 

 

 

fotocredits van boven naar beneden

inrichting-huis.comonbekend| flexavillameliefsteelledecoration.uk  

kleurinspiratie-kleureffect-wooninspiratie-blog-villa_meliefste
Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.