perspectief keukenontwerp

een leefkeuken in de uitbouw

Jelle en Anneloes wilden hun huis gaan verbouwen. De bovenverdieping was al verbouwd naar hun zin. Nu was de begane grond aan de beurt. Er kwam een uitbouw aan het huis waardoor er ruimte ontstond voor een grote leefkeuken met eethoek. 

Ze vroegen mij om een ontwerp te maken voor de begane grond met een ontwerp voor de leefkeuken in de uitbouw. Daarnaast was de verlichting op de begane grond niet passend meer bij het interieur. Ze wilden ook graag een andere vloer op de begane grond en een kleurenadvies voor de wanden, raambekleding en een passend meubeladvies. 

Als eerste maakte ik een ontwerp voor een keuken in de uitbouw met een fijne eethoek. Ik tekende een nieuwe indeling voor de zithoek, een speelhoek voor de kinderen en een passend lichtplan voor de nieuwe situatie op de begane grond.

detail tegels roze
keuken zwarte kasten
koffiehoek keuken
doorkijk zithoek en verlichting
doorkijk zwarte tussendeuren
eethoek met rotan hanglamp
fotostyling

de juiste kleuren en materialen voor je interieur

De materialen voor de keuken hebben Jelle en Anneloes zelf bij een keukenzaak uitgekozen. Aan de hand daarvan hebben we de tint voor de gietvloer gekozen en de verdere kleuren op de begane grond en de tegels bij de keuken.

De vloer kreeg een lichtgrijze tint wat weer mooi combineert met de vergrijsde tint roze en blauw die zijn gebruikt op de wanden. De mooie maatwerkkast die Jelle en Anneloes al hadden kreeg een nieuwe plek in de zithoek gecombineerd met een nieuwe bank en tv meubel.

In de keuken kwam er een Deens ovale eettafel van Table du Sud gecombineerd met mooie eetkamerstoelen van Mobitec Moods die draaibaar zijn wat weer handig is in het gebruik. 

eettafel ovaal
doorkijk eethoek
maatwerkkast doorkijk
speelhoek detail
kinderhoek erker

"We vonden het contact erg prettig. Je hielp ons om keuzes te maken. Knap hoe je ons kon helpen met dingen die we zelf nooit zouden uitkiezen maar die we wel heel mooi vinden en het net dat beetje extra geven. Zoals de tegels in de keuken en de roze kleur op de muur."

Jelle en Anneloes

fotocredits nathaliebrugmanfotografie

keuken Tuinkeukens in Staphorst

verlichting Wever Ducre

tegels 41zero42 via Tegelhuys Ommen

gietvloer Traff vloeren

aluminium deuren Aluwdoors 

raambekleding achterpui Fijngordijn

maatwerkkast detail

Zelf een leefkeuken realiseren?

Heb je zelf ook verbouwplannen en wil je graag een grote leefkeuken realiseren? 

Vraag vrijblijvend een kennismaking aan om jouw woonwensen te bespreken. 

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt en ik adviseer je graag wat de beste optie is voor jouw interieur. 

Bekijk hier mijn andere interieurprojecten. 

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.