Raamdecoratie

Nu het sneller donker wordt ’s avonds trek je eerder de gordijnen dicht. Een goede raamdecoratie is dan ook erg fijn. Het geeft je geen ‘glazen huis’ gevoel als het donker wordt en het zorgt natuurlijk voor een betere akoestiek in de ruimte. Wij wonen nu een jaar in ons nieuwe huis. Beneden in de woonkamer hebben we gekozen voor plissé gordijnen van Veneta met de handige pull down en up.

fullsizeoutput 4869

In ons huis hebben we prachtige boogramen. Heel mooi maar het was wel even zoeken naar hoe we de gordijnen gingen toepassen. Ik vond het jammer om de mooie bogen te verstoppen achter gordijnen die van bovenaf hingen. Omdat we aan de voorkant van het huis drie ramen hebben die uitkijken op een drukke weg waren we al snel er over uit dat plissé gordijnen hier heel handig zouden zijn. Overdag vallen de antraciet kleurige plissé gordijnen bijna weg tegen de donkere kozijnen. Deze plissé gordijnen kunnen makkelijk worden bijgesteld voor zonlicht en inkijk. We hebben deze plissé gordijnen besteld via Veneta. Ze kwamen de gordijnen zelf inmeten en met de stalenkoffer erbij was de juiste kleur goed te kiezen!

6871E404 CC66 4203 B386 D266B46758AC

De kozijnen hebben we geverfd in Raaf zwart van Histor. Best spannend om van witte kozijnen naar zwart te gaan. Maar ik ben echt heel erg blij met het resultaat. De kozijnen komen nu veel beter tot hun recht en springen er echt uit. Ik heb meerdere tinten zwart uitgetest op een krukje. Er zijn zoveel tinten zwart! Raaf zwart is in het licht gezien donker antraciet van kleur. Een hele mooie zachte kleur zwart. Absoluut een aanrader om eens te gaan testen! 

fullsizeoutput 44e1

Naast de plissé gordijnen hebben we voor de achterwand gekozen voor mooie lange linnen gordijnen van Fijngordijn  Stoffen gordijnen geven warmte aan een ruimte. De gordijnen hebben we laten hangen tot op de grond voor een losse stijl. De stof Linde 19 is licht transparant. De lichte grijze kleur past mooi bij de betonnen vloer en is rustig van kleur. Bij Fijngordijn op de site kan je makkelijk an alle stoffen stalen aanvragen om thuis goed te kunnen beoordelen welke stof en kleur het beste past. En voor advies kan je Ingrid van Fijngordijn makkelijk vragen. 

IMG 3400

Voordat we een keuze maakte voor welk type gordijn en welke kleur heb ik een materialen pakket gemaakt. Daarin verzamelde ik de kleur van de vloer, kleurstalen van de wanden en de tint van de kozijnen. Ook keek ik naar de stijl en sfeer die ik wilde bereiken in ons huis. Ga je voor lange gordijnen tot op de vloer in een linnen look voor een wat lossere stijl. Of neem je juist een wat stevigere stof die tot op de vloer valt. Dat geeft weer een hele andere sfeer.

Moet de raambekleding dan niet overal hetzelfde zijn? Die vraag krijg ik regelmatig tijdens een interieuradvies. Ik vind dat de raambekleding juist niet overal hetzelfde moet zijn in type gordijn en materiaal. Voor een raam van vloer tot plafond bij de keuken waar je veel inkijk hebt, is een mooie jaloezie heel fijn. Het filtert het licht en de inkijk. Maar voor een grote pui of openslaande deuren is het heel mooi om te werken met stoffen gordijnen. Niet alleen voor de akoestiek maar het geeft een wand in de ruimte ook meer warmte en levendigheid. 

Bij een raambekledingsadvies kijk ik of de verschillende stoffen en type raambekleding bij elkaar passen en dezelfde stijl weergeeft. Voor een woning met een uitbouw hebben we uiteindelijk gekozen voor een iets transparantere lichte stof voor in de serre en in dezelfde lijn een dikkere stof voor de woonkamer. Op afstand zijn de kleurtinten hetzelfde maar als je dichter bij komt zie je dat de stof anders is. 

fullsizeoutput 4554
JIHME5791

Ga je verhuizen of verbouwen en kom je er niet uit wat voor raambekleding het mooiste zal staan? Ik denk graag met je mee om je van goed advies te voorzien.

Volg je mij al op pinterest? Ik heb een bord gemaakt met volop raamdecoratie inspiratie!

Scroll naar boven

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.